Het weer in februari in Portes du Soleil

By | september 29, 2022
Weer Portes du soleil

Met ruim 600 km aan pistes mag het skigebied Portes du Soleil zich het grootste skigebied van Europa noemen. Het is daarbij ook een van de grootste skigebieden van de wereld. Gelegen in zowel de Franse Alpen als in Zwitserland is dit skigebied de perfecte plek om een heuse skisafari te ondernemen. Ten zuiden van het Meer van Genève ligt AlpChalets Portes du Soleil. Dit vijfsterrenresort kan voor jou als perfecte begin- of verblijfplaats dienen tijdens jouw skivakantie. Deze kun je het beste plannen in februari: de weercondities zijn dan uitermate geschikt. In dit artikel lees je hier meer over.

Pistekaart Portes Du Soleil FranceComfort Frankrijk Abondance.jpg

De temperatuur in Portes du Soleil

Het skigebied is zo groot dat deze zowel in Frankrijk als in Zwitserland ligt. Dit is een vrij groot gebied om het weer over te voorspellen. Daarom kan alleen het gemiddelde erbij gehaald worden. Meestal is het in Portes du Soleil in februari maximaal 0°C. De werkelijke temperatuur kan echter tussen de bergtoppen en -dalen verschillen. Het vriest vrijwel ieder jaar in de bergen. In dorpen in het dal kan de temperatuur eventueel boven de 0°C uitstijgen. Er is dan enige kans op regen. Minimaal wordt het -8°C. Ook dit verschilt per locatie wel enigszins. -8°C is ook de laagste gemiddelde dagtemperatuur voor de Franse Alpen. Andere dingen die interessant zijn om in je achterhoofd te houden: gemiddeld is het in de gehele omgeving veertien dagen droog, regent het vijf dagen en sneeuwt het negen dagen.

Sneeuwval en sneeuwhoogte Portes du Soleil

Met blauwe pistes van in totaal 170 km, rode pistes van 360 km, en zwarte pistes van 100 km en dan ook nog eens 385 km aan sneeuwwandelroutes baal je natuurlijk als er tijdens jouw bezoek aan het skigebied niet genoeg sneeuw ligt. Je kunt langs verschillende dorpen met ieder haar eigen karakter skiën, maar dan moet daar wel de optie toe zijn. De meeste sneeuwval tref je tussen 5 en 15 februari. Het grootste deel van de dag zijn de skicondities prima, al kan op het warmste deel van de dag de sneeuw op de piste wat papperig zijn. Op 1 februari 2022 was de sneeuwhoogte in de bergen van Portes du Soleil 200 cm en in de dalen 115 cm. Later in de maand stegen beiden nog meer, met als hoogtepunt een sneeuwhoogte van 270 cm in de bergen en 170 cm in de dalen. Dit werd bereikt op 22 februari en hield drie dagen aan.

Dikke sneeuwlaag in L’Essert

Het skigebied rond Abondance, L’Essert, heeft in januari en februari een uitzonderlijke dikke sneeuwlaag. Gemiddeld sneeuwt het in februari van de 28 dagen wel veertien. Omdat de temperatuur eigenlijk niet boven de 0°C uit stijgt, blijft de sneeuw goed liggen. L’Essert is ook erg kindvriendelijk en is dus in de omgeving Portes du Soleil de perfecte plek om met je hele gezin te gaan skiën.

Zonlicht Portes du Soleil

Avondskiën kan natuurlijk aanlokkelijk zijn, maar als jij overdag wilt skiën is het ook wel belangrijk om te weten hoeveel tijd je hieraan kunt spenderen. In februari mag Portes du Soleil gemiddeld van zes zonuren per dag genieten. Hoewel er tussen zonsopkomst en zonsondergang zo’n acht á negen uur zit, houden de bergen veel van dit zonlicht ‘s ochtends en ‘s avonds tegen. Als de zon onder is, zijn er gelukkig genoeg restaurants om te bezoeken. Of misschien zit jij wel lekker in je eigen appartement. Hoe dan ook kun je na een dag winterkou terecht in een prettige, warme omgeving met een drankje en een lekkere maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.