Skiën onder goede sneeuwcondities in Portes du Soleil

By | oktober 11, 2021

Bent u op zoek naar een veelzijdig wintersportgebied? Er zijn diverse criteria waarop u een mooie bestemming kunt selecteren. Dat zijn niet in de laatste plaats de weersomstandigheden van het gebied. Hoewel het perfecte wintersportweer eigenlijk niet bestaat, want veel zon of veel sneeuw hebben beide hun voor- en nadelen. Sneeuwzekerheid en de hoeveelheid sneeuw zijn over het algemeen de belangrijkste factoren voor het kiezen van een skigebied. Maar als het dagenlang achter elkaar aan een stuk door blijft sneeuwen, kunnen de pistes niet goed worden geprepareerd. Een wintersportvakantie met veel zon is natuurlijk ook prettig en is bij veel mensen het ideale plaatje van een vakantie in de bergen. Als de temperaturen te hoog worden omdat de zon voortdurend schijnt, wordt de sneeuw op de pistes echter papperig en wordt het loodzwaar om te skiën en snowboarden.

Wilt u het komend wintersportseizoen afreizen naar een gebied waar sneeuw en zon elkaar afwisselen en waar u onder overwegend goede omstandigheden kunt wintersporten? In dit artikel inspireren we u met het prachtige skigebied Portes du Soleil dat Frankrijk en Zwitserland bestrijkt.

Legendarisch wintersportgebied

Met maar liefst 650 kilometer aan pistes is Portes du Soleil een van de grootste skigebieden ter wereld. Het uitgestrekte skigebied dat in twee landen is gelegen, biedt oneindige mogelijkheden voor het maken van onvergetelijk mooie dagtochten. Portes du Soleil is het perfecte gebied voor de gemiddelde wintersporter met pistes die overwegend blauw en rood zijn. Voor de doorgewinterde skiërs en snowboarders is er overigens ook veel keuze onder zwarte pistes, waarvan de legendarische La Coup du Monde en Le Mur sterk tot de verbeelding spreken. Beide staan bekend als de moeilijkste pistes van de Alpen. In totaal telt het skigebied Portes du Soleil 170 kilometer blauwe, 380 kilometer rode en 100 kilometer zwarte pistes.

Goede sneeuwcondities

Prettig om te weten, is dat er nauwelijks wachtrijen bij de liften zijn omdat het liften-netwerk in de afgelopen jaren is uitgebreid en gemoderniseerd. Dat maakt het mogelijk om op één dag langs verschillende wintersportdorpen te skiën. De weidsheid van het skigebied is een van de grootste pluspunten van Portes du Soleil. U hebt er volop mogelijkheden om echte ski-safari’s te maken. Dat kan van vallei naar vallei, van dorp naar dorp en zelfs van land naar land, bijvoorbeeld van het Franse Les Gets naar het Zwitserse Champoussin. Ook een tocht van het Zwitserse Torgon via het Franse Châtel naar het Zwitserse Champéry is onvergetelijk mooi. Ieder plaatsje heeft een eigen karakter, zoals het levendige chaletdorp Morzine, het moderne Avoriaz en het charmante dorp Châtel. Onderweg komt u tientallen gezellige restaurants en berghutten tegen om te lunchen en te dineren.

Het hoogste punt van Portes du Soleil ligt op 2466 meter in het Franse Les Hauts Forts. Omdat het skigebied relatief laag is gelegen, is het er in de regel minder koud en guur dan in hoger gelegen skigebieden. Ondanks de niet al te hoge ligging van Portes du Soleil, zijn de sneeuwcondities er over het algemeen uitstekend. De hoogte sneeuwhoogte die er ooit op de berg is gemeten, bedraagt 170 centimeter! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.